Ağırlık Artırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BodycNs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BodycNs

Üye
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım.
Sıkıntı olan konu ağırlık artırma mesela örn dumbbell crulde 5 kilo ile başlıyorum 2. set 7.5 kilo oluyor 3. sette onu 10 kilo yapmak istiyorum ama tekrar sayısı
12 ise 10 kilo kaldırınca 7 8 civarı kaldıra biliyorum ve hareketı dogrumu yapıyorum 10 kiloda iken emin değilim sizce 7.5 kilo ile 12 tekrar mı daha faydalı olur
yoksa 10 kilo ile 7 8 tekrar mı ?
yardımlarınız için teşekkürler.

Kardeşim,öncelikle bu sözümü felsefen haline getirmeni istiyorum;KASLAR SAYI SAYMAZ.
Belli bir tekrar sayısına geldiğinde,kaslar zorlanmaya başlar.Seni şampiyon yapacak şey,zorlanmaya başladıktan sonraki tekrarlardır.
Kendini buna alıştırman daha doğru olacaktır.
Sana Piramit Sistem + Ters Piramit Sistem olan bir çalışma şekli önereceğim.Bunu uygula.Ne dediğimi çok iyi anlayacaksın.
Önemli olan sonuna kadar zorlaman;SONSUZLUĞA ULAŞMAN...
Dumbbell Biceps Curl
1.Set 5 kilo maksimum tekrar (90 saniye dinlenme)
2.Set 7.5 kilo maksimum tekrar (90 saniye dinlenme)
3.Set 10 kilo maksimum tekrar (Dinlenmeden 4.Sete geç)
4.Set 7.5 kilo maksimum tekrar (Dinlenmeden 5.Sete geç)
5.Set 5 kilo maksimum tekrar (Geçmiş olsun,BİTTİ)

5-7,5-10 kg kaslarına masaj yapacaksın ilk sette daha sonra zorlamak istiyorsun. Bende şöyle yap derim. Öyle bir ağırlık seçki her setin son tekrarı ıkınarak çıksın AMA ÇIKSIN. Ağırlık arttırmak istiyorsan sağlam yemen lazım.
Böyle devam et emin ol gelişirsin.

Kardeşim,öncelikle bu sözümü felsefen haline getirmeni istiyorum;KASLAR SAYI SAYMAZ.
Belli bir tekrar sayısına geldiğinde,kaslar zorlanmaya başlar.Seni şampiyon yapacak şey,zorlanmaya başladıktan sonraki tekrarlardır.
Kendini buna alıştırman daha doğru olacaktır.
Sana Piramit Sistem + Ters Piramit Sistem olan bir çalışma şekli önereceğim.Bunu uygula.Ne dediğimi çok iyi anlayacaksın.
Önemli olan sonuna kadar zorlaman;SONSUZLUĞA ULAŞMAN...
Dumbbell Biceps Curl
1.Set 5 kilo maksimum tekrar (90 saniye dinlenme)
2.Set 7.5 kilo maksimum tekrar (90 saniye dinlenme)
3.Set 10 kilo maksimum tekrar (Dinlenmeden 4.Sete geç)
4.Set 7.5 kilo maksimum tekrar (Dinlenmeden 5.Sete geç)
5.Set 5 kilo maksimum tekrar (Geçmiş olsun,BİTTİ)
Hocam bu seti yaptıktan sonra diğer hareketlere gücüm kalıcagını sanmıyorum :/[DOUBLEPOST=1488694983][/DOUBLEPOST]
5-7,5-10 kg kaslarına masaj yapacaksın ilk sette daha sonra zorlamak istiyorsun. Bende şöyle yap derim. Öyle bir ağırlık seçki her setin son tekrarı ıkınarak çıksın AMA ÇIKSIN. Ağırlık arttırmak istiyorsan sağlam yemen lazım.
Böyle devam et emin ol gelişirsin.
ya sorun orda kiloyu attırıyorum 7 8 tekrar zor yapıyorum artık 9. tekrara gelirken belimden kuvvet alarak kaldırıyorum zar zor bu da bana hareketi yanlış yaptıgımı hisettiriyor

Bence ağırlıklar ile biraz daha haşır neşir olman lazım. 5 10 7,5 yapacağına şöyle bir ağırlık seç. Max 1 tekrar yapabildiğin bir ağırlığın %60 ı bir ağırlık ile 6,7 set yap.
Yani 15 kilo ile 1 tekrar yapabiliyorsan o zaman 10 kiloyu al hareketi yaparken kasın yanana kadar hatta üstüne 2,3 tekrar daha ekleyerek 6 set kadar yapmaya çalış. 10 kilo çok mu ağır geldi o zaman dediklerimi 7,5 ile uygula. Dene ve kendine uygun ağırlığı bul. Bu şekilde ağırlıkları arttırman daha kolay olacak çünkü kası büyümesi için daha çok tetikleyeceksin güçleneceksin. Uygulayıp memnun kalan çok eğer gelişme olmazsa beslenmeni ve hedefini gözden geçir. Motivasyonunu yüksek tut.

Yardim alarak yap son seti yada tukenene kadar son sette tekrar sahsen onemli degil.kaslarin bitmis olmasi onemli

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

y
Bence ağırlıklar ile biraz daha haşır neşir olman lazım. 5 10 7,5 yapacağına şöyle bir ağırlık seç. Max 1 tekrar yapabildiğin bir ağırlığın %60 ı bir ağırlık ile 6,7 set yap.
Yani 15 kilo ile 1 tekrar yapabiliyorsan o zaman 10 kiloyu al hareketi yaparken kasın yanana kadar hatta üstüne 2,3 tekrar daha ekleyerek 6 set kadar yapmaya çalış. 10 kilo çok mu ağır geldi o zaman dediklerimi 7,5 ile uygula. Dene ve kendine uygun ağırlığı bul. Bu şekilde ağırlıkları arttırman daha kolay olacak çünkü kası büyümesi için daha çok tetikleyeceksin güçleneceksin. Uygulayıp memnun kalan çok eğer gelişme olmazsa beslenmeni ve hedefini gözden geçir. Motivasyonunu yüksek tut.
Yurtta kaldıgım için beslenmeye dikkat edemıyorum malesef ne çıkarsa yemek zorunda kalıyorum protein tozu kullanıyorum ek olarak. Yardımın için Teşekkürler deneyeceğim

Ben şöyle bir çözüm bulmuştum.
Gidip yarım kiloluk ve 1 er kiloluk ağırlıklar satın almıştım. Salona getirip götürüyordum.
Mesela bench presste 70 kilo kaldırıyorum ama 75 çıkaramıyorsam, ben de yarımşar kiloları koyup 71 çıkarıyordum.Böylece vücudumu 71 kilo kaldırmaya alıştırdıktan sonra, diğer hafta yarımşar kiloları çıkarıp 1 er kiloları takıyordum. 72 kilo kaldırıyordum. Sonraki hafta-lar yarımşar kiloları da ekleyip 73 kilo kaldırıyordum. Daha sonra 75 e geçmek nisbeten daha rahat oluyordu. Kilo aralıklarını böyle doldurabilirsin.

Yani, bulunduğunuz çevrenin size sunduğu şartlar ile sınırlı kalmayın.

Back
Yukarı