winston123
Üye
arkadaslar bu sporu yapıyorsanız terimlerin doğrusunu söyleyin. Herkes definasyon diyor. Definisyon olacak. Bilginiz olsun. Iyi akşamlar
Burayı günlük olarak kullanıcam,saçma capslerinle konuyu çöp yapmassan sevirim
5 haftalık bir definasyon yapcam.en azından bir tecrübem olmus olacak.2 gün oldu.6 öğün besleniyorum günde 4 litre su tüketiyorum
Karbonhidrat-200 gr
Protein-200 gr
Yağ-42 gr alıyorum.
Karbonhidrat alımım definasyona göre değil ama 4 haftayı tam definasyon diyetiyle gecirecem yani ilk hafta karbonhidratı ve proteini azaltmaya yönelik olucak,ilk hafta bitince
Karbonhidrat-130-140 gr
Protein-160 gr
Yağ-36 gr
Olarak 4 haftalık bir programım olcak ant genelde 20-12-6-12-20 seklinde boy:175 kilo 70
Dediklerine tamamen katılıyorum bide yaşım 17 : ) yaklasık 2 haftadır definasyon diyeti uyguluyorum ve gercekten beklediğimden daha hızlı gercekleşiyor yağ yakımım,9 ay dirty bulk yaptım ve kesinlikle önermiyorum.karbonhidrata yüklendiğimden sekerim cıktı.önceden protein hesaplaması dısında karboları hesaplamazdım bundan 1 ay önce dısarda 150 gram pirinc alabilirmiyim dediğimde, adam benim öğlen öğünümde yediğim pirincin 3 te birini önüme koydu ve gercekten mutfak tartısında ölcerken bende ordaydım o zaman asırı karbo aldığımı anladım ve düşünsenize vücut bunu 9 ay boyunca alııyor onun için 1 ay bile sadece yediğim yarısını yiyerek yani bir öğünde 250 gram pirincle bile yağ yakımına sahit oldum git gide de düşürdüm suan toplamda 100-100gr bulgur ve 50-50 yulaf ezmesi olmak üzere karbonhidrat alıyorum,aslında bu bile definasyon icin biraz fazla karbo demek ama vücudum bu alımda bile yağ yakmaya devam ediyorYorumları baştan aşağıya okudum.
Bence bu şekilde gidersen hem yağ yakarsın hem büyürsün. Yani direk definasyona girmektense bu şekilde gitmen faydalı. Daha öncesinde dirty bulking adı verilen bulk tercih etmişsin. Şimdi ise lean bulking yani yazdığın şekilde ilerle. Çünkü bulk da sağlığımı kaybettim demişsin ya definasyonda daha çok kaybedersin. Çünkü definasyonda karbonhidrat tüketmeyeceksin. Ve enerjin kalmayacak. Yaşın küçün bence temizinden büyümeye gitmelisin. Çünkü definasyon çok kolay iş 1 ayda %10 dediğin yağ oranı diyete bağlı olarak 5,6,7 lere iner. Bence boyun 174 ise kilon 80-85 olana dek devam et. Zor olan büyümektir. Yaşın erken hormonların yüksek seviyede salgılanıyorken sen bu süreyi definasyonla geçirme. Senin yaşlarında büyümek kolaydır. 1 yıl definasyon için erken. Benim tecrübelerim ve öğrencilerime söylediğim uygulattığım ilk 1.yıl dirty bulking sonraki yıllar lean bulkdır. Tabi bu genellemedir. Kişinin yaşına göre metabolizma hızına göre değişir. Ancak senin yağ oranın %10 ise ve 15 yaşındasın... bulk şeklinde git hatta bana soracak olursan karbonhidrat oranını yine arttır büyü. Bu yaşta çok çabuk büyürsün. Yaza son 2 ay kala karbonhidratı azaltırsın bu yazdığın rakamlar iyi. %10 yağ oranı ile karın kasları çok rahat şekilde görünür. %7 yağ oranı ile bugüne kadar yaşadım. Ama şu an %10 yağ oranına sahibim karın kaslarımdan şimdi daha memnunumKişiye göre değişir ancak yaşın küçük definasyon için. İlla da yapacam diyorsan tercih sana kalmış... Ben motivasyonunu kaybetmen için demiyorum aksine motivasyonun gelsin istiyorum çünkü 15 yaşındasın çok iyi büyüme çağındasın. Dev adam olabilirsin
![]()