20 yaş 55 kiloyum. Hormonsal bir sorun yok kendimi bildim bileli 2000 e kadar çıkar gün içi tüketim kalorim. Niye kilo alamıyorsam artık. 1 ayda 10 kilo almam için önerileriniz? Göbekten değil komple vücut olarak kilo almak istiyorum önereceğiniz besinler var mı?
Sen yağ olarak değil de kas olarak 1 ayda 10 kg almak istiyorsun. Yağ olarak 1 ayda 10 kg alınabilir belki ama senin istediğin mümkün değil.
Uzun yıllar boyunca edinilen deneyim ve tecrübelere spora yeni başlayan bir kişinin bir yılda alabileceği 10-12 kg. Bu kas kütlesi olarak. Sen bunu 1 ayda istiyorsun. Mümkün değil.
Yukarıda bir arkadaş yazmış... Kendine gerçekçi ve daha uzun vadeli hedefler koy. 1 ayda rambo olmak isteyenlerin neredeyse hepsi 2. ayda hayallerine veda ediyor.
Tabii ki bu kas olarak kilo alma işini ağırlık antrenmanıyla başarabilirsin. Sadece yiyerek kas gelişimi beklemek de olacak bir şey değil.
Yukarıda yazılmış zaten. Kalori hesaplayıcılara gerekli değerleri girdiğinde alman gereken kalori miktarını veriyor. Bunun 500 fazlasını alacaksın.
Yağsız vücut ağırlığının 1.5-2 katı kadar protein almalısın. Bunun getirdiği kaloriyi toplamdan düşeceksin.
Ardından kilo başına 1 gr yağ alacaksın. Bunun getirdiği kaloriyi de toplamdan düşeceksin.
Geriye kalan kalori kadar karbonhidrat alacaksın.
Atıyorum;
Günlük kalori ihtiyacın 2000. Kilo almak için 500 fazlasını alacaksın.
Toplam 2500 kalori...
100 gr protein gerekiyorsa, 1 gr protein 4 kalori. 100X4=400 kalori proteinden
50 gr yağ gerekiyorsa, 1 gr yağ 9 kalori. 50X9=450
2500-400-450=1650
1 gr karbonhidrat 4 kalori. 1650/4=412 gr karbonhidrat alacaksın.