1-1,5 tl'ye acil protein ihtiyacını karşılama

çiğ yumurta olayı artık bu literatürün bir gerçegi olmaya başladı..yumurta çiğ tüketilmez, bunu neden hala aynı şekilde uyguluyorsunuz?..pastörize likit yumurtalar içilebilir, ama profesyoneller bile pastörize oldugu halde pişirerek tüketirler...bunlar size getiri sunmaz, ancak birşeyleri götürür ve kayıba ugratır sizi..

eger, ayak üstü atıştıracak birşeyler istiyorsan, fedakarlık yapacaksın..kendine alternatif çözümler bulacaksın, biraz düşününce o kadar da zor değil çözüm bulmak..

3-4 ytl ye jambonlar var, her jambon alınmaz tabi, ama iyileri var..okulun yakınlarında bir büyük marketlerden varsa, ordan gidip alabilirsin...veya sabah 30 dk erken kalkıp, tavuk haşlama yapıp, alüminyum folyoya sarabilrsin..whey proteinin varsa, vividentin büyük sakız kutuları var, alır onların içine 2 ölçek rahat koyarsın ve çantanda muhafaza edip, okulda içersin..sabah yanında 2 tane 500 ml lik light süt alıp, okulda su niyetine içip,
kendine büyük bir fayda saglarsın..lor peynirini soguk bir şekilde kaba koyup, çantanın serin bir yeridne korursan, lor peyniri çok sıcak ortama koymadıgınız sürece hemen bozulmaz, bu yüzden onu da tüketebilirsin..dibinizde lokanta varsa, onla da anlaşıp her gün yumurta yiyebilirsin..ben cok yaptım bunu..yapabilrsen, dene derim..kısacası, alternatifler yok değil, yeterki iste..

sonucu gerçekten istemek bu işte..
işin basındada dendigi gibi fedakarlık... en azından kendimiz için fedakarlık

Whey protein ve karaciğer ilişkisi günlük dozajın çok fazla aşılmasıyla karaciğere bi miktar yükleme yapabileceği doğru ama normal kullanımda içeriğindeki yapay madde ile bir sıkıntı yaratacağını ne okudum ne duydum zararlı olacağını yazan arkadaş kaynek göstermemesinin yanında birde ukela bir tavır sergilemiş burası bilgi paylaşım alanı sinir stress çıkarma değil

iyi forumlar...

Ben daha önce birçok protein tozunda ve ON Whey'de bulunan sucralose (yapay tatlandırıcı) ile ilgili bir deneyin kısa çevirisini yapmıştım. Orada zararlarından bahsetmiştim. Arama butonu...

Ukela(!) (Ukâla olmalı) konuşan ben, üşenmeyip önünüze birkaç makale daha koyayım. Hani siz aramaya üşenirsiniz ya. (Ama ukâla bana mesaj yazmaya gelince parmaklar klavye tuşlarında drift yapıyor maşallah)

http://www.ghchealth.com/artificial-sweeteners.html

http://www.medscape.com/viewarticle/545187_4

Sucralose hakkında yapılan araştırmaların hepsi kısa süreli ve hayvanlar üzerinde.

İnsanlar üzerinde yapılan bir araştırma yok. Uzun süreli bir araştırma hayvanlar üzerinde bile yapılmamış.

İnternette bilimsel olmasa da sucralose ile ilgili birçok yan etki görülmüş. Evet bilimsel değil, ama uzun süreli bir deney yapılmamış ki yan etkiler tam olarak görülebilsin.

Araştırmaları tekrar incelerseniz, 80 kg ağırlığında bir insan için 500-1000 mg civarı kullanımda bir zarar beklenmediği yazılmış.

Şu linke bakın:

http://www.myprotein.co.uk/products/flavouring-systems/mp-flavouring-(smooth-chocolate)/

On Whey içinde sadece sucralose olmamakla birlikte başka tatlandırıcılar da var, aspartame dışında.

En zararsızı bile sucralose deniyor.

Peki 30 gram whey proteini tatlandırmak için 3 gr kullanım önerilmiş.

Bu tadı yakalayabilmek için en iyi ihtimalle 3 gram sucralose kullandığınızı düşünün.

Fakat yukarıda ne demiş, 500-1000 mg arası günlük kullanımda herhangi bir yan etki beklenmiyormuş.

Siz bunun 3-6 katı dozda kullanıyorsunuz 1 ölçek proteinle.

Ukâla benden size birkaç kaynak ve açıklama.

Şimdi benim önüme 3-5 FDA açıklaması koyup yalanlamalar yapacaksınız.

Hehe, tütüne bile izin veren FDA buna mı izin vermeyecek :)

Nasıl sigaranın zararları 1 yılda ortaya çıkmıyorsa, sucralose ve benzeri tatlandırıcılardan da bu kadar kısa sürede bir yan etki beklemeyin.

Kimyasal olan herşeyin mutlaka bir yan etkisi vardır. Acaba şekerden tam 600 kat daha tatlı olan birşey nasıl bu kadar masum olabilir :)

Ukâla benden size sevgilerle,

Okuyun, araştırın. dumbelllls

Çalışan/okuyan/vakit bulamayan arkadaşların yetersiz protein almaktansa (açık kapatmak amacıyla) bir ölçek whey kullanmalarında sakınca olmadığını düşünüyorum.

Doğal beslenmek elbette ki makbul olan ancak malesef günümüzde neyin ne kadar doğal olduğunu da bilmiyoruz. Sebze meyveleri bile artık mümkünse hormonsuz seçip sirkeli suda iyice yıkadıktan sonra tüketmemiz gerekiyor.

Protein tozuna mesafeli olan arkadaşlar evlerinde kepek ekmeğine hazırlayacakları ton balıklı bir sandviçi bulundukları yerlerde tüketebilirler. Lezzetli de olur hani... :)

Ben de protein tozunu yeri geldiğinde kullanıyorum.

Fakat benim bunu kullanmam, ürünü zararsız yapmıyor malesef.

Laboratuvar ortamında oluşmuş herşeyin mutlaka toksik bir etkisi vardır.

Kişi kullanacaksa da bunu kabul edip kullanması lazım.

Yukarıdaki arkadaşın çıkışı gibi " ben hayatımda böyle birşey okumadım, duymadım" demek cahillikten başka birşey değil.

Google'da bir aramayla bir sürü şey bulunuyor.

Neyse tartışmayı uzatmamak lazım.

Ne olursa olsun, bu ürünlerin toksit etkileri vardır.

Uzun süreli araştırmaların,deneylerin yapılmaması boşuna değildir.

Protein tozu kullanımına karşı biri değilim; fakat kullanıp da zararını (ama kısa ama uzun vadede) inkâr etmek " sigara içen de ölüyor, içmeyen de" demek gibi birşey.

Back
Yukarı