Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sakın sakın sakın ve sakın diyorum. Karşılaşacağın problemi tahmin bile edemezsin. Salmonella denilen hastalık 2 haftamı ölümle burun buruna geçirtti. Açtığım başlığı okursan senin için faydalı olacaktır.
Salmonella diye aratman yeterli..
insan metabolizması organları çiğ hayvansal gıdaları tüketebilirmi artı yicen etteki bakterileri hesap ettinmi çiğ köftenin içine pişmemiş kıyma konması bile yasaklandı sebebi bakteri ve hastalık riski... ne gerek var pişir ye.... maksatın ne çiğ tavuk yemek için? hani bir menfaat bir yarar varsa yazarsan onu ona göre riske atma değer bi durumda yok sanırım
Kirmizi et veya tavuk etininin cig yenmesi vucutta ciidi rahatsizliklara yol acabilir bu durum yukaridada zaten belirtilmis ancak ilginc olansa cig balik yemek zarali degildir hatta bir cok yonden faydalari bulundugunu bir kac yerde okudum ve dunyanin bir cok yerinde bir kisim baliklar cig tuketiliyor ozelikle japonya . Zaten sushi neredyse butun dunyada meshur. Insanlar tadindan cok saglikli diye tuketiyor :shock:
Neden çiğ tavuk yemek aklına geldi onu anlamadım Protein miktarı içinse çiğ yersen emin ol ki faydasından çok zararını göreceksin de zaten yiyemezsin takma kafana
bakteriler yararlı ve zararlı olarak 2 ye ayrılırlar:
yararlılar probiyotik oldukları için insan sağlığına çok faydalıdırlar. ve insan vucudunda olan
reaksiyonlara karşı dirençlidir.
peki zararlı bakteriler nasıl yok edilir.
tuza karşı dirençleri çok azdır. tuzlu ortam zararlı bakterilerin %80 yok eder. bu sebeble tuzlama yapılan besinler kolay bozulmaz.
en önemlisi bakteriler insanlar gibi 37-43 dece arasındaki sıcaklıklarda çoğalırlar. 45-100 arasında ölürler. su sebeble yiyecekler pişirilmelidir. ancak yararlı bakteriler yüksek ısıl işleminde ölmezler ısıya dayanıklıdırlar.
asit. zararlı microorganizmalar midedeki hcı ( hidroklorik aside karşı duyarlıdır.) karşı ölürler.
son olarak YOĞURT PEYNİR VS. zehirlenme etkisi microbik olan durumlarda yoğurt max etki eder çünkü yararlı microplar yuvarlak zararlıları şerit biçinde yada şekilsizdir. yaralılar zararlıların üremesini yok eder bağırsak çeperine tutnurlar ve bu bakterilerin çeperden geçmelerini önlerler. ancak zehirlenme durumunuz toksin ise kan plazmasında oluşacağından yoğurt etki etmez.